Alweer een week voorbij. - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Alweer een week voorbij. - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Alweer een week voorbij.

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

12 November 2007 | Australië, Sydney

't is weer eens tijd voor een korte update.

Ik moet een nieuwe plek vinden om te wonen. Vanaf ongeveer januari. Vanaf Kerst ga ik 3 weken housesitten (en dogsitten :D)in een huis aan het strand in South Curl Curl (is vlakbij Manly) en daarna ga ik ergens anders wonen. Waar weet ik nog niet. Wil graag iets huren maar weet niet of ik er genoeg geld voor heb. Een ander optie is een granny flat. Veel mensen hier hebben in de tuin nog een extra "huisje/studio". Ik wil graag zoiets vinden en dan bijv. een lage huur betalen en ze wat helpen met bijv. het huishouden of kinderen. Maar ik heb gelukkig nog tijd. WEl zeker in de buurt van Manly blijven. Ik vind het hier het allerleukst en mijn werk is ook hier.

Het heeft hier ong. 1,5 week lang aan 1 stuk doorgeregend. Echt af en toe buien niet normaal meer! De straten staan dan binnen 1 min blank maar het is maar van korte duur. Gelukkig is het sinds zaterdag weer stralend mooi strandweer.

Mijn afgelopen week. Even nadenken....
O ja, vorige week had ik geschreven op zaterdag. Toen zou ik misschien nog uitgaan. Ben inderdaad weggeweest. Zat wel te twijfelen, het regende, onweerde en ik moest ong. 20 min naar de busstop lopen. Maar toch gegaan, Debbie en Steph (van Belgie) zouden ook naar Manly komen. Was ik er belden ze dat ze niet kwamen vanwege de regen. Um daar sta je dan in je eentje om 12.30 in Manly :D. Nou ik was niet voor niks zolang onderweg geweest dus ik dacht oh dan ga ik wel naar de steyne alleen. Zo gezegd zo gedaan. Maar al in de rij kwam ik bekenden tegen. En ik ging naar de liveband en daar waren toevallig Inez en Annelore. We hebben een hele leuke avond gehad. Leuke gasten leren kennen ook. Toen ik thuis kwam was het al licht :d.

Die zondag naar Curl Curl beach gegaan. Vic doet daar een surflive safing cursus en ik ging ondertussen lekker zwemmen, zonnen en mijn Nl'se tijdschrift lezen. Mooi dat ik daardoor de 12 - 15 dolfijnen heb gemist die vlak achter mij op het strand waren. Volgende keer maar niet zo druk mijn boekje lezen. Dit was de eerste mooie dag in ongeveer een halve week en na deze zondag regende het weer 5 dagen.

Weer een gewone schoolweek gehad. Dinsdag gingen we bonbons maken. Echt super leuk om te doen, wel een knoei werkje. Die van mij waren zo goed gelukt dat ik ze niet mee naar huis mocht nemen, de school gaat ze echt gebruiken voor een function (weet het Nl'se woord even niet maar jullie weten vast wel wat ik bedoel). Donderdag met Leroy naar gymnastics geweest en daarna naar Clowtown, een soort overdekte speeltuin/speelparadijs. Leroy vond het geweldig!

Vrijdag gewerkt bij de bakker. Toen schoonmaken en daarna een oppasbaantje in de buurt van Manly. Was pas rond 1 am thuis en 3 uur later al weer uit bed om naar de bakker te gaan. Toen ik thuiskwam eerst maar eens lekker geslapen. DAt had ik wel nodig. Zaterdagmiddag naar manly geweest, toen een bbq thuis en daarna uit naar de STeyne met 9 0f 10 belgischen :D en ik kwam mijn niuewe vrienden van de vorige week ook weer tegen. Weer een superleuke avond. Zondag aan het eind van de middag met Annelore naar Shelley beach geweest, lekker gewzommen en gezond. Wat gedronken op een terrasje en toen griet even gezien. Zij is sinds zondag weer terug in Australie om bij haar vriend Dan te zijn.

Vandaag weer school. Wat we morge gaan doen: een hoofd maken uit margarine. Serieus. We hebben er 7 uur de tijd voor. Um ben heeeel benieuwd :D. Zal even kijken of ik nog wat pictures heb.

• 12 November 2007 - 20:50

Karien:

Hoi Marije,

Waarom moet je weg bij de familie?

Elke keer als het hier in Nederland regent, wil ik graag naar australie terug.
    Maar zo te lezen is het bij jullie ook niet best.
    But Summer is coming!

XKarien

• 13 November 2007 - 16:53

Afke:

hee waarom moet je verhuizen?
    krijgen ze een nieuwe hulp of zo
    of heb ik iets gemist
    een leuk tuinhuisje is ook niet verkeerd.
    beetje de oudjes vertroetelen !!
    weer wat anders als klein grut toch
    succes met je boterkop.
    smeer er wat poeder op anders glimt hij zo
    geniet van de zon gr. afke

• 13 November 2007 - 20:49

Joanne:

oehhhhhh marije.. nog anderhalf maandje! :D:D

• 14 November 2007 - 09:21

Mama:

Hoi Marije
    Wat een dappere meid ben je, zolang lopen door de regen om uit te gaan.
    Leuk dat jouw bonbons als voorbeeld gaan dienen(dat bedoelde je toch?)op school.
    Het heeft hier een beetje gevroren, Joanne heeft geen zin in de winter daarom komt ze naar je toe.

Groetjes mama

• 16 November 2007 - 12:03

Joke:

Jammer van je au-pair baantje. Het voordeel van een eigen huisje is dat als je thuis komt je niet ook nog voor kids, eten etc hoeft te zorgen.Je bent dan echt vrij en dat lijkt me wel een keer lekker voor je.Financieel is het wat minder.Succes bij het vinden van woonruimte.