Waar is iedereen? - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Waar is iedereen? - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Waar is iedereen?

Door: marije

Blijf op de hoogte en volg marije

25 April 2007 | Australië, Sydney

Tja dat vroeg ik me vrijdag wel af. Ik schreef al eens eerder dat ik via de Gumtree Website nieuwe mensen wilde leren kennen. Er stond een keer een oproepje op en iedereen kon reageren en dan ging de persoon van de oproep een avond en plek bedenken wanneer iedereen elkaar kon ontmoeten. Dat was vrijdag.

Ik was niet van plan te gaan, was in de stad en was moe maar aan de andere kant had ik er ook wel zin in. Vooral omdat dit de eerste meeting was. Vic en Toni haalden me over en uiteindelijk ging ik toch want was ook wel benieuwd.

In de mail stond dat ze vanaf 6 pm in een sportsbar van een grote hotel met allemaal bars waren en dat je kon komen wanneer je wilde. De barguy zou wel weten waar de Gumtree group zat stond in de mail. Nou ok, ik kwam er rond 8 pm was nog nooit eerder in die bar geweest. Bij de ingang vroeg ik aan de bouncer waar de sportsbar was, hij uitleggen. Ik naar binnen allemaal trappen op, kom ik opeens in een keuken met allemaal chefs terecht :D. Uiteindelijk kwam ik in de sportsbar. Ik ging een drankje bestellen en vroeg aan de barguy waar de Gumtree groep zat. Hij zo: daar in die hoek. Ik er op af. Ging naar wat meiden en ging me voorstellen......... Ze keken me aan of ik een alien was en ik zei zo: mmmm jullie zijn toch van de Gumtree meeting? Nee dus. Nou ik naar de jongens die er naast zatten. Zelfde verhaal, waren het ook niet. Maar ik mocht wel bij ze komen zitten :D.

Maar weer terug naar barguy en maar gesprek met hem begonnen. Tja je moet toch wat in een bar als je bij jezelf bent. Ik had ook geen telefoonnummer van die Gumtree jongen. Ik nog wat mensen gevraagd maar nee niemand wist er iets vanaf. Een uurtje later ging ik maar weer naar huis. Ik heb nog gemaild om te vragen waar ze nou waren maar geen reacties.

Vrijdag dag was leuk. Ik ging met Zali en Dex naar het Australian Museum in de stad. Met de bus erheen, toen een paar uur in het museum (speciale kinderexhibition over giftige dieren, skeletten afdeling, opgezette dieren, edelstenen). toen naar buiten en heerlijk in het park lunch gegeten en toen nog weer een uurtje in het musuem. Als afsluiter nog een ijsje bij Maccers en toen met de bus naar huis.

Zaterdag was echt zo'n heerlijke dag. Ik stond vroeg op om wat bakkers te bellen om werk te zoeken (niet gelukt). Toen met z'n allen ontbeten en daarna heb ik getuinierd (voor het eerst in mijn leven?)!. Het was zulk heerlijk weer. Toen naar Dee Why Beach gefietst een duik genomen, teruggefietst. Een lekkere lunch gemaakt ovor Toni, Vic en mij en toen met het hele gezin naar Freshwater Beach. Het was zooooooooo lekker op het strand. We waren wel een uur in het water, en had het nog niet koud. En dat terwijl de 2de maand van de herfst er opzit volgende week (herfst begint hier 1 maart). Lekker op het strand gezeten, toen met het hele gezin naar een beergarden om wat te drinken. 's avonds kwam er een vriendin van Toni op bezoek we gingen lekker eten. Daarna had ik met Lucie en Jess (die ik via Gumtree had ontmoet) afgesproken bij the Oaks. Een restaurant/bar.

Daar sinds het eerst weer Al gezien. Haar zag ik vorig jaar echt elke week toen ik in Manly woonde maar had haar nu nog niet gezien. Zij werkt achter de bar bij de Oaks. Rond een uur of 11 gingen Lucie en ik naar Manly, the Steyne natuurlijk! Er was een leuke live band en we hebben ons goed vermaakt.

Zondag was een dag die juist lang en saai was. Het regende, ik moest leren, huiswerk maken, kamer opruimen, uniform wassen en strijken. Op zich wel een lekker rommeldagje.

Maandag en dinsdag had ik weer school. De school voor de kinderen is dinsdag weer begonnen. Dinsdag (gisteren) hebben we zulke lekkere dingen gemaakt op school. chocolade mousse, sabayon, apple tart, meringues met vulling, we gingen van gesmolten chocola van die leuke vormpjes maken die je als decoratie op een toetje doet (filigree). En ja we mogen zoveel eten als we willen.

Vandaag is een public holiday: ANZAC Day. Hier worden de australische en nieuw zeelandse soldaten herdacht die tijdens WW1 zijn overleden. Omdat iedereen vandaag vrij hebt (en ik dus gelukkig mijn saaie woensdag les mis) gingen dinsdagavond veel mensen uit.

Ik had zowiezo al afgesproken met wat Gumtree mensen om mee te doen aan een Trivia night at Brookie pub. Jess, Alice, Jilbruke (ja zo heet ie echt) en Toni (van mijn gezin) en ik deden mee. Het was een gezellige avond, heel druk, leuke mensen, moeilijke vragen. Rond 11 uur werd het rustiger en reed Jilbruke ons naar Manly. We waren eerst in the Steyne en later naar Sharkies. heb leuke Aussies ontmoet. Skaters :D.

Zal zo nog even wat foto's plaatsen.

• 25 April 2007 - 09:00

Marion:

Hey Marije,

Wat klinkt dat allemaal lekker zeg: chocolademousse, sabayon, etc!! Niet best dat je vanalles zo veel mag eten als je wilt! Maar wel érg lekker natuurlijk!!!

En wil het een beetje vlotten met mensen te ontmoeten? In ieder geval een stel punkers!!!

Liefs,
    Marion

• 25 April 2007 - 19:45

Afke:

nou druk genoeg geweest volgens mij
    lekker dat het bij jullie in de herfst nog zo warm is
    leuke foto van het appeletende kind
    kreeg gister via postcro. een prachtige kaart uit new zeeland
    met de mont cook erop
    hee je vind vast nog wel werk bij een bakker en tot die tyd kekker genieten !
    gr. afke

• 26 April 2007 - 00:07

Ramona:

Lieve Marije,

Ik sta op het punt om te vertrekken naar het vliegveld, op naar Nederland!
    Ik wil je bedanken voor de leuke tijd die wij samen hebben gehad en wens je alle succes met je opleiding en in je verdere leven hier in Sydney.
    Ik zou het wel erg leuk vinden om contact te houden, ik zal je mailen als ik in Nederland ben of ik zie je vast wel snel weer op MSN.

Groetjes aan Toni en Vic!

Liefs,

Ramona

• 26 April 2007 - 08:31

Mama:

Hoi marije
    Wat een lang verhaal en wat een moeite moest je doen om die groep op te sporen(die er niet was)Geniet maar lekker van de herfst, wij doen dat van de lente(lees zomer zo warm is het), er is hier al 6 weken geen druppel regen gevallen.

Groetjes mama

• 26 April 2007 - 10:14

Marije:

Dan is alle regen zeker hier gekomen. Zondagmorgen t/m woensdagavond alleen maar regen! En dan geen kleine buien maar echt flink veel water gevallen. Wegen overstroomd enz. Maar vandaag weer lekker zonnig.