Er is er 1 jarig....
Door: marije
Blijf op de hoogte en volg marije
18 Maart 2007 | Australië, Sydney
Er was groot feest vandaag! De brug ging dicht vanaf 4.30 in de morgen tot 23 uur vanavond. Dat is echt bijzonder aangezien dit de enige mogelijkheid is om per auto naar de andere kant van de haven te komen (er is nog een andere brug maar dan rij je zo 20 km om!). Je kon je registreren om over de brug te lopen en dat heb ik uiteraard gedaan. Zoiets speciaals maak je nooit meer mee!
Ik was al in de stad en moest me de trein over de brug (de treinen bleven wel rijden) naar de Noordkant van de brug. Samen met nog zo'n 300.000 andere mensen! Oef. Het is me gelukt om Ramona te vinden en samen liepen we over de brug. Zo mooi! Er waren overal grote luidsprekers gezet en daar kwamen muziek en geluidfragmenten van vroeger in terug. Ik kreeg er echt kippenvel van! Ik had mijn fototoestel niet bij me en Ramona ook niet dus geen foto's. Iemand heeft wel foto's van ons gemaakt dus hopelijk krijg ik het nog gemaild binnenkort. Hebben jullie er nog iets over gezien op tv in Nl?
Zaterdag (gisteren) had ik de hele dag opgepast bij een oppasgezin waar ik nog niet eerder was geweest. Een Italiaans/belgische familie met een heel schattig jongentje van net 1 :Luka. Ging goed. Daarna naar Mel en Janet gegaan. Zij wonen sinds een week in de stad! Omdat ze dan dichterbij de uni zijn. Echt een hele leuke flat, prachtige locatie.
We zijn uitgeweest in de stad. Het was St. Patricks Day (een Ierse feestdag) en we wouden naar een stuk of wat Ierse pubs maar zijn er uiteindelijk maar in 1 geweest. Was heel gezellig. Heb zelfs een oude bekende gezien :d. Namelijk Disco Japanner! Iets meer dan een jaar geleden waren Loes en ik 2x naar deze pub (Scruffy Murhpies)geweest. Toen hadden we een Japanse man van ong. 40 ontmoet die echt crazy is! Hij heeft van die jaren 70 glitterpakken aan en zijn dansstijl is ook uit die tijd! Zoooo grappig. Nu was ik gister weer voor het eerst in de pub en wie zie ik: Disco Japanner. Echt cool! En hij kende mij ook nog! Zo grappig.
Nu is het zondagavond, ik ben na het lopen over de bridge met de ferry naar Manly gegaan en ben nu aan het oppassen op Jamie en Emma.
18 Maart 2007 - 09:45
Henk:
feli -
18 Maart 2007 - 11:19
Marloes:
He Marije,
Klinkt idd indrukwekkend!! Gaaf zeg! Kan me er iets bij indenken dat je er kippenvel van krijgt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niets over op de tv heb gezien, maar heb ook erg weinig tv gekeken de laatste dagen...dus kan het misgelopen zijn! Wat grappig zeg dat je in zo'n big city een oude bekende tegenkomt! Leuk! Wij hebben gisteren hier de Kôle Kermse gevierd in Broekland! De tent was weer helemaal vol! Echt druk!! De reeks zomertentfeesten is bij deze dus geopend in Salland! Geniet nog even van je weekend! En succes deze week op school!
liefs Marloes -
18 Maart 2007 - 11:24
Jan:
Hallo Marije,
Niets gezien op tv van het jubileum, wel naar een ander stukje australie gekeken.
De opening van het Formule 1 seizoen, dat heb jij natuurljk ook gezien .............of toch niet?
Groet -
18 Maart 2007 - 12:10
Karien:
Wat stoer al die mensen op de Harbour Bridge!!
Op een gewone dag is het al indrukwekkend om op deze brug te lopen: EEN FANTASTISCH UITZICHT.
Toen ik op st Patricks day in George street liep, dacht ik dat er net een rubywedstrijd was geweest en de Ieren hadden gewonnen (hihihi).
Ik kom trouwens regelmatig op je site om je verhalen met veel plezier te lezen.
Heb je trouwens al een nieuwe baan gevonden?
Heb je geen zin om poffertjes te bakken in darling Harbour?
Groetjes
18 Maart 2007 - 15:30
Sabrina :
hoi, weet niet of je het brutaal vind dat ik je verhalen lees, maar kwam je toevallig tegen op google.. Ik heet trouwens Sabrina Schreur en ben 25 jr. Ik ben ook van plan om een studie te volgen in Syd, ben vorig jr op WHV in Oz geweest. En wil er zo graag weer naartoe, mag ik je vragen op welke school je je studie volgt? Kan ik niet vinden in je verhaaltjes :-) Is dr ook een site van ofzo? Hoop wat van je te horen! Succes met alles!
Groetjes sabrinaschreur@yahoo.com -
18 Maart 2007 - 20:06
Mama:
Fijn dat het zo'n mooie dag was.
Heel bijzonder om over die brug te lopen.
Ze weten je wel weer te vinden als oppas he?
Het hagelde en sneeuwde en regende vandaag, het is weer winter hier.
Groetjes mama
19 Maart 2007 - 10:22
Irma:
Hé Marije, gaaf hoor wat je allemaal meemaakt. Ben blij dat het goed met je gaat. Ik heb St. Patrick's Day een keer meegemaakt in Toronto, erg leuk, iedereen in het het groen etc. Zeg, tot schrijfs weer, doei, doei. -
19 Maart 2007 - 19:24
Afke:
hee marije.ik dacht dat je mij feliciteerde ik ben jarig op 18 maart
maar gelukkig nog geen 75
maar de brug is ook mooi!
gr. afke
wel toevallig trouwens!!!